העולם על פי 'ערי חינוך'

ארגון ערי חינוך יוצא מדי שנה למסעות למידה ברחבי העולם.

במהלכם הופכת הקבוצה לנבחרת המקדמת עבודה רשתית, ערבות הדדית ושיתופי פעולה.
הולנד, אנגליה, פינלנד, נורבגיה, דנמרק, דרום קוריאה, אוקראינה, בולגריה, אסטוניה, מקסיקו, סין …
אלו ועוד מהווים יעדים מרתקים ללמידת חדשנות ולקבלת השראה.

מסעות הלמידה מגוונים ביותר ומותאמים לצרכיה הייחודיים של כל קבוצה, אך רובם כוללים גם את המרכיבים הללו:

סרטון שנעשה במהלך ביקור בבית הספר סטנלי הי פארק בלונדון כדוגמא לחלק מחווית מסעות הלמידה:

להלן כמה מילים על חלק מיעדי הסיורים:

לונדון - רשת דרכא - עתודה ניהולית - יולי 2023

אנגליה

מרגש לגלות בארצם של הרי פוטר ושרלוק הולמס, מעוזי התרבות הבריטית, שפע מדהים של פריצות דרך חדשניות בחינוך. מבתי הספר החדשניים, אלו שפורצים את המסגרות המוכרות בכל תחום – עיצוב סביבות הלמידה, למידה מחוץ לקירות, אוכלוסיות מגוונות, שיתופי פעולה עם האקדמיה, למידה סביב תחומי ידע ועוד, ועד bett , תערוכת החינוך הגדולה בעולם.

קופנהגן - סיור אדריכלים - נובמבר 2022

דנמרק

בתי הספר החופשיים מהווים כ-20% מכלל מערכת החינוך בדנמרק ורואים עצמם כחוד החנית של דנמרק והעולם בפיתוח מודלים חדשניים. תפקיד בית הספר החופשי בדנמרק אינו רק הכנה לעולם העבודה כי אם הכנה לחיים בכלל. לשם כך הגדרת תפקיד המורה כוללת יצירת שיח מעמיק עם תלמידיו, והרחבת עולמם על ידי פיתוח הסקרנות הטבעית והלמידה לשם למידה. המטרה המרכזית היא להגיע ללמידה המונעת ממוטיבציה פנימית, כאשר בית הספר מהווה מקור להארה. שורשיה העמוקים של תפישה זו נעוצים בערכי הדמוקרטיה, הקהילה, והחשיבות העצומה שתופשת ההתפתחות האישית.

אמסטרדם - רשת דרכא - יוני 2022

הולנד

כיצד מצליחה מערכת שהינה, על פניו, שמרנית ומסלילה, להגיע לאחוזי הצטיינות מהגבוהים במדד פיז"ה? רמז – אף אחד לא נשאר מאחור (על הזדמנות שווה שמעתם?). באמסטרדם, העיר השיתופית הראשונה, נפתור ביחד את התעלומה.

פינלנד

בשנים האחרונות מהווה פינלנד את חוד החנית של מהפכת החינוך הגלובלית. מביטול שדרת הפיקוח ונתינת אמון במנהלים ובמורים, ועד ביטול מקצועות הלימוד ב- 400 בתי ספר לטובת למידה מולטי-דיסציפלינרית. כל אלו הביאו את המדינה להישגים גבוהים ביותר על פי כל המדדים הבינלאומיים, והפכו את פינלנד ליעד מבוקש למסעות חקר ולמידה.

אסטוניה

מדינה שהיא הרפתקה! איך נראית מערכת החינוך ב"מדינה ללא גבולות" שהנהיגה תושבות דיגיטלית, שכבשה בסערה את מבחני "פיזה", שראש ממשלתה בן 35 ושר החינוך בן 28. מדובר במסע "הארד קור" למיטיבי לכת, הרוצים לחוות את חזית החדשנות העולמית בכל הרמות, לא רק בחינוך.

דילוג לתוכן